Eurofighter Typhoon

Posted: duminică, 19 octombrie 2008 by ady_sky in Etichete:
0


     Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vânătoare cu motor dublu. Acesta este proiectat şi construit de un consorţiu de trei companii partenere distincte: Alenia Aeronautica, BAE Systems si EADS ce lucreazã prin intermediul unei companii sustinãtoare Eurofighter GmbH, care a fost formata in 1986. Proiectul este gestionat de către NETMA (NATO Eurofighter and Tornado Management Agency - Agenţia de Gestionare a Eurofighter şi Tornado NATO), care acţionează în calitate de prim client. Inca din 1979, au început studiile în ceea ce ar deveni Eurofighter Typhoon.

Producţia de serie al Eurofighter Typhoon este în curs. Aeronava a intrat în serviciu cu Fortele Aeriene Regale-Marea Britanie (Royal Air Force), neamteasca Luftwaffe (Jagdgeschwader 74), Fortele Aeriene Italiene si Spaniole. Austria a achiziţionat 15 avioane Typhoon şi Arabia Saudită a semnat un contract de 4,43 miliarde de lire sterline (aproximativ 6,4 miliarde de euro c. 2007) pentru 72 avioane.

Eurofighter 2000, sau Eurofighter Typhoon după cum este cunoscut acum este un efort multinaţional de un număr de natiuni europene pentru a produce un avion de vânătoare pentru marginea secolului următor.

Un avion de vanatoare excelent mai ales daca ne gandim ca in ultimi ani avioanele americane au invadat piata mondiala.

0 comentarii: